Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyermekvédelem építésbiológiai alapokon

GYERMEKVÉDELEM ÉPÍTÉSBIOLÓGIAI ALAPOKON

 

ebio-poroszsuveg-kivagott.jpg

MAGYARORSZÁGON 1870 ÉS 1990 KÖZÖTT  A LAKÓÉPÜLETEKBE, AZOK FÖDÉMSZERKEZETEIBE  (A FÖDÉM AZ EGY ÉPÜLETRÉSZ, ÉPÜLETSZERKEZET, AMIN JÁRUNK ÉS AMI A FEJÜNK FELETT VAN) BEÉPÜLT

 

TÖBB MINT 15.000.000 TONNA

 

SALAKFELTÖLTÉS. EZ ALAPVETŐEN  NEM KOHÓSALAK, MINT AHOGYAN AZT NAGYON SOKAN ROSSZUL TUDJÁK, HANEM KAZÁNSALAK, GYÁRAK, ERŐMŰVEK KAZÁNJAIBAN ELÉGETETT SZENEK MELLÉKTERMÉKE, MARADVÁNYA, URÁN IZOTÓP TARTALOMMAL. 15 ÉV ALATT TÖBB. MINT 5400 MÉRÉST VÉGEZTEM, ENNEK ALAPJÁN ELMONDHATÓ, HOGY A BEÉPÜLT TETEMES SALAKMENNYISÉG TÖBB, MINT

EGYHARMADA GAMMA SUGÁRZÓ,

MÉGHOZZÁ OLYAN MÉRTÉKBEN, AMI A LAKOSSÁGI HATÁRÉRTÉKET (LAKOSSÁGI DÓZISKORLÁTOT) MEGHALADJA, 35-40% TEKINTETÉBEN PEDIG JELENTŐSEN MEGHALADJA.

 

ebio-kisbaba.jpg

 

A GYERMEKEK JÓVAL ÉRZÉKENYEBBEK A GAMMA SUGÁRZÁSRA, MINT A FELNŐTTEK, ÍGY NÁLUK A GYERMEKRÁKOK, A LEUKÉMIA KIALAKULÁSÁBAN JELENTŐS SZEREPET KAPHAT AZ  ÉPÍTŐANYAGOK IONIZÁLÓ SUGÁRZÁSA, ÍGY PL. A SUGÁRZÓ SALAKFELTÖLTÉSEK, VAGY A  SALAKBETON VÁLASZFALAK, VAGY A KOHÓSALAK NAGYBLOKKBÓL KÉSZÜLT ÉPÜLETEKBEN LÉVŐ LAKÁSOK EGY RÉSZE,

 

ebio-kohosalak-nagyblokkos-epulet--gyor.jpg

PL. A JÓZSEF ATTILA LAKÓTELEP 7800 LAKÁSÁNAK EGY RÉSZE. (EZ UTÓBBIAK VISZONT TÉNYLEG KOHÓSALAKOT TARTALMAZNAK). UGYANCSAK FOKOZOTTAN VESZÉLYEZTETTEK A VÁRANDÓS KISMAMÁK, MIVEL A  GAMMA SUGÁRZÁSNAK TERATOGÉN HATÁSA IS VAN. AZAZ FEJLŐDÉSI RENDELLENESSÉGGEL SZÜLETHETNEK A BABÁK.

 

ebio-baba-fel-aggyal.png

 

A PADLÓN CSÚSZÓ-MÁSZÓ, VAGY JÁRÓKÁBAN ÜLDÖGÉLŐ  KISBABÁK A LEGINKÁBB VESZÉLYEZTETETTEK, MIVEL A PADLÓ KÖZVETLEN KÖZELÉBEN TÖLTENEK NAPONTA HOSSZABB IDŐT, GYAKRAN ÓRÁKAT. A GYERMEKEK VÉDELME BIZTONSÁGGAL AZ EMLÍTETT HELYEKEN CSAK A MEGELŐZÉSSEL  OLDHATÓ MEG, AZAZ HELYSZÍNI SUGÁRZÁS MÉRÉSSEL.

ÉRDEKLŐDNI LEHET AZ ÖNÁLLÓ KUTATÓ EGYSÉGÜNKNÉL:

CROSS ÉPÍTÉSBIOLÓGIAI INTÉZET BUDAPEST

+36 1 371-00-71

VAGY +36 20 3996500

ÉS EMAILBAN:

expertus110@gmail.com

 

A PADLÓN ÉLŐ KUTYÁK, MACSKÁK UGYANCSAK VESZÉLYEZTETTEK. MIVEL A KUTYÁK A KUTATÁSOK SZERINT MINTEGY 20%-AL ÉRZÉKENYEBBEK A GAMMA SUGÁRZÁSRA, MINT AZ EMBER. AHOL TEHÁT A KUTYUSNAK VAGY A CICÁNAK RÁKOS DAGANATA LETT, IGEN CÉLSZERŰ SUGÁRZÁSMÉRÉST VÉGEZNI, MERT A GAZDI MÉG IDEJÉBEN MEGELŐZHETI A NAGYOBB BAJT, NEM BESZÉLVE AZ OTT LAKÓ GYERMEKEKRŐL. EBBEN AZ ÁLLATORVOSOK SEGÍTŐ EGYÜTTMŰKÖDÉSE IS KÜLÖNÖSEN FONTOS LENNE.

 

ebio-padlon-elo-kutya-3.jpg

 

VÉGEZETÜL MÉG EGY FONTOS INFORMÁCIÓ, SUGÁRZÓ ANYAGOT NEMCSAK A SALAKFELTÖLTÉSEK VAGY SALAKBETON FALAK, HANEM AZ AGYAG, ILLETVE ÉGETETT KERÁMIA ALAPANYAGÚ ELEMEK IS TARTALMAZHATNAK, ÍGY PÉLDÁUL:

A TÉGLA ÉS CSERÉP TERMÉKEK

A PADLÓBURKOLÓ LAPOK ÉS CSEMPÉK

VÁLYOGBÓL KÉSZÜLT FALAK

A KERÁMIA  KONVEKTOR BURKOLATOK, STB.

GYAKRAN MÉRTEM SUGÁRZÓANYAGOT EGYES KŐLAP BURKOLATOKNÁL,

KÜLÖNÖSEN A GRÁNITBÓL KÉSZÜLT KONYHAI MUNKALAPOK, VAGY MÁS

GRÁNIT KŐLAP BURKOLATOK ESETÉBEN.

VESZÉLYESEK LEHETNEK EGYES IMPORT BURKOLÓANYAGOK IS, KÜLÖNÖSEN AZ OLASZORSZÁGBÓL ÉS TÖRÖKORSZÁGBÓL SZÁRMAZÓ

ANYAGOK. KIHANGSÚLYOZVA, HOGY AZÉRT NEM MINDEGYIKRE IGAZ EZ.

BIZTOSRA MENNI ITT IS CSAK MÉRÉSSEL LEHET.

A KOCKÁZATOK ÉRTÉKELÉSE CSAK KOMPLEX MÓDON TÖRTÉNHET, MIVEL AZ ÉPÍTÉSBIOLÓGIAI ÁRTALMA KÖZÜL EZ CSAK AZ EGYIK.

 

Építésbiológia

 

 

 

.